Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

 

A diákmediátorok az iskolákban segítenek tanulótársaik konfliktusainak békés úton való megoldásában. A (legnagyobbrészt külföldi) tapasztalat azt mutatja, hogy hasonló hatékonysággal működnekaz iskolákban , mint felnőtt „kollégáik”.

 

 

A mediációról az alábbi linkre kattintva olvashatnak bővebben: /cikkek/mediacio/defmed

 

A diákmediátor-képzés célja az iskolában a passzív, autoriter helyett az aktív, kommunikatív problémamegoldás elterjesztése, az empátiás készség fejlesztése és járulékos következményként a kommunikáció javításával az agresszió csökkentése.

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

A képzésben minden olyan diák részt vehet, akik az alábbi kiválasztási feltételeknek megfelel:

- középiskolai 2-3. évfolyam (10-11. osztály), általános iskolai 7-8. osztály,

- legalább 4,0-s tanulmányi átlag (készségtárgyak nélkül),

- alkalmassági vizsgálaton való megfelelés (tesztek és beszélgetés),

- jó ügyért való elkötelezettség.

 

A képzésen való részvétel előnnyel jár azon a diákok számára, akik a középiskola után a pszichológusi, a jogi, vagy bármilyen szociális területen folyó pályát választják.

 

A diákmediátor-képzés tréningcsoportos foglalkozások keretében zajlik, hetente egy, vagy két alkalommal. A csoportok maximális létszáma 8 fő. A képzés időtartama 15 alkalom, amely egy elméleti és egy gyakorlati blokkra oszlik. Az első blokk hét foglalkozásból áll, amely az elméletet foglalja magában, és egy tudásfelmérő teszttel zárul. A második blokk teljes egészében gyakorlati blokk. A nyolc foglalkozás keretében minden diákmediátor-párnak két mediációs gyakorlatot kell abszolválnia.

 

A résztvevők a képzés végén részvételi oklevelet és kitűzőt kapnak, amelyek birtokában megkezdhetik iskolájukban diákmediátori tevékenységüket. Az iskolák igazgatóit a képzés szervezői értesítik az iskolájába járó diákok diákmediátori képesítéséről.

 

Jelentkezés, további információ: www.faro.eoldal.hu/cikkek/kapcsolat/contact

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.