Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Családi mediáció

2008.05.15

Kép Családunk az elsődleges tanítónk, támaszunk, barátunk. Nem csak a genetikai rokonság, de, és ami ennél is fontosabb, lelki alapon jelenti az otthonunkat. Ha a családtagok között megbomlik a harmónia, az sokkal jobban megvisel minket, mint bármelyik egyéb téren keletkező konfliktus. Ezért nagyon fontos, hogy ne bagatellizáljuk el a családi problémákat, vitákat.

 

Egy családban előfordul, hogy a napi kis bosszúságok egész heggyé magasodnak, és elmérgesítik a viszonyt. Két családtag vitája az egész családra, mint rendszerre kihat, de egyesek jobban érezhetik ennek hatását.

 

Leggyakoribb családi konfliktus a szülők, vagy egy házaspár megromlott kapcsolata, amely sok esetben váláshoz vezet. A mediáció ilyen esetben nem helyettesíti a bontópert, de azt megelőzve sok kellemetlenségtől, nagyobb lelki és anyagi tehertől kíméli meg a feleket.

 

A válás nem az egyetlen családi konfliktus, amelyben célszerű mediátor segítségét igénybe venni. Kérjen tanácsot, hogy családi konfliktusa mediálható-e. Kiképzett mediátor munkatársaink készségesen állnak rendelkezésére.

www.faro.eoldal.hu/cikkek/kapcsolat/contact

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.