Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pályaorientációs gyorsteszt értékelés

A fő érdeklődés alapján

 

@   - gyakorlati, műszaki érdeklődés

       Kézzel, vagy gépekkel végzett, vagy a műszaki, tervező tevékenység érdekli elsősorban. Szereti, ha a munkájának kézzelfogható eredménye van. A további érdeklődés függvényében ide tartoznak pl. a durvább és finomabb anyagmegmunkálást igénylő manuális, a bent és a szabadban, eszközökkel, gépekkel végzett, a javító, karbantartó, illetve a mérnöki, tervezői szakmák.

 

- elméleti, kutató érdeklődés

       Új dolgok kutatása, kikísérletezése, és kipróbálása, vagy az ehhez szükséges elméleti háttér megteremtése érdekli elsősorban. A további érdeklődés függvényében ide tartoznak pl. a kutató, az elemző, a fejlesztő szakmák.

 

Kép ­ - művészi, nyelvi érdeklődés

 Az előadó-, az alkotóművészet, ezek elméleti háttere, vagy a nyelvek érdeklik elsősorban. A további érdeklődés függvényében ide tartoznak pl. az előadó-, és alkotóművészi, az irodalmi, és művészeti alkotásokkal és az idegen nyelvekkel foglalkozó szakmák.

 

[   - szociális, segítő érdeklődés

       Másokon való segítés, a rászorulók életének jobbá tétele érdekli elsősorban. Fontos számára, hogy együttérző képességét használhassa. A további érdeklődés függvényében ide tartoznak pl. a szociális segítő, az egészségügyi, a lelki tanácsadói, az oktató, nevelő, az ügyfélszolgálati, a másoknak tájékoztatást nyújtó szakmák.

 

F   - vezető, vállalkozó érdeklődés

       Más emberek irányítása, meggyőzése, manipulálása érdekli elsősorban. Fontos számára, hogy odafigyeljenek rá. A további érdeklődés függvényében ide tartoznak pl. a kereskedelemhez, a reklámhoz, az üzleti élethez, tartozó, a sok utazással járó, a változatos, és az önállóan végzendő szakmák.

 

:   - konvencionális érdeklődés

       Strukturált, világos szabályok szerint végzendő tevékenységek érdeklik elsősorban. A további érdeklődés függvényében ide tartoznak pl. az irodai, a gazdasági, pénzügyi, jogászi és eladói szakmák.

 

* Mindenképpen vegye figyelembe, hogy ez egy gyorsteszt, erősen redukált kérdésszámmal. Csak tájékoztató jellegű, szaktanácsadásra nem használható, a pályaorientációs vizsgálatot nem helyettesíti.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.